och just!



när alla hade gått hem så fick vi en massa olika småsaker från det olika länderna. Israel hade dom roligatse, och såklart ska den lekas med i Sverige också. För att påpeka var Sapir, från Israel en av dom bästa tjejerna där och som jag fick väldigt bra kontakt med. En riktigt fin människa som jag tänker besöka nästa år :)

nu måste jag till sjukhuset för att kolla om jag har halsfluss. Vi hörs senare!

söndag den 25:e juli

Idag var det då den dag jag inte trodde var så stor.
Det var dock sovmorgon till halv nio -fantastiskt, och "full american breakfast".. yummie. Fast jag måst få erkänna jag är less på allt man stoppar i truten. Det blir så ibland!

Efter frukosten så var det inget mindre än .... dom dom dom... Talent Show practice. Det kan se ut såhär:

Från första dagen faktiskt :)


Bara att köra på..


Höger vänster höger vänster..


Kommande bilder är från Blue Rich Mountains :)


Muntert trött nattgäng. Jag i Dc tröjan :)


Övning ger färdighet ;)

Ja, sen var det då vad hela dagen skulle handla om egentligen! Parade of nations, alltså så skulle vi deltagare ha ett föredrag om vårat eget land. De flesta på lägret hade någon från samma land men några fick ta sig i kragen och gå upp själv.. och det var inte bara för oss vi skulle göra presentationen för. Utan för både ledare och värdfamiljer. Det blev fullsatt i salen där vi va :) scaaary. Men det gick bra och här är lite bilder från Parade of Nations:


Hela gänget faktiskt :) så kallad gruppbild.


Med powerpoint och teknik gick det bra för alla. Här är jag och Lovisa, vi var dock sist ut av alla.


Gissa landet? Om ni inte ser bilden på pp, så är det pasta..
så ja. Detta är italien!


Och Italien igen.. Pizza såklart! Det blev även lite om ferrari, som ni kan tänka er :)

Sen var det då Israel, Mexico, Slovakien, Österrike, Belgien, Nord Irland, Tyskland, Nederländerna, Danmark, Finland, USA, Poland, Schweiz och något till land. Hejsan hoppsan! Lite lärorik blev man må jag säga! Och detta firade vi sedan med en vecka in i lägret, one week to go ;) Skönt att se min värdpappa, den enda som lyckades komma från min familj -tyvärr. Men det var kul och se han! Han är bäst :)

Efter detta begav vi oss till fotbollsplan där vi inte hann vara länge innan det blev thunderstorm, alltså ÅSKSTORM. Vi blev tillsagda att gå och in, med förbud att inte gå ut. Men lite blixtrar och åska hann vi med! Och det var som ett spindelnät över himlen, riktigt coolt faktiskt! :)

lördag 24:e Juli

och hej å hå.
Tiden sprang ifrån mig igen.

Ljuva lördagsmorgon med frukost 07.15..
8.00 var det avresa för dagens första mål -Tour of ship at Navel Base.


Så ser dom ut, alltså hon till höger. Just som på film! Fantastiskt va?


My dear beloved Jim Bergström, bror från en annan mor.


Flyyyyygplan.


Himla tjusiga plan dom ska ha då.. blir ju lite avis.


Helikopter, wroooooooom!


Navyduvor finns också, eller brevduvor kanske det kallas.


Söta tjejen. Den typiska rösten för jobbet med det där speciella sättet att avsluta meningar på.. förstår ni vad jag menar?

Och av hänsyn till den amerikanska militären så fick inte skäppen fotas, på grund av att det skulle kunna ge fiender i krig en fördel. Och som ni säkert förstod är planen gamla plan som nu ställs ut. Viktigt också att hela detta område Navel base är ett område där militärer och viktigare personer har sina boenden. Alltså gigantiska fina, maffiga villor, så som träningslokaler, lekparker(för barn) och bensinstation. Häftig och helt otrligt med andra ord!

Lunch, shopping på the shopping mal.

Depart for Virginia Aquarium!
















Ja, och vackra Jim fick avsluta. Detta akvarium var riktigt tjusigt, men mitt toppakvarium jag besökt är endå Barcelona.. haha :) Hur som helst detta akvarium var uppdelat i hela TRE delar!! Och, ja. Anledningen till varför jag valde den sista bilden var för att det var i tre olika byggnader, och med våra 115 farenhigh så var det ruskigt varmt och svett -precis som vanlig och vatten var ens bästa vän.

Jag gillar den första bilden från akvariumet, det var precis vid ingången. Man lurades att tro att sköldpaddorna var statyer, men dom var vid liv. Dessutom fint med lite djungel, vattenfall och "flod"... sköldpaddor i lyx. Dom var riktigt stora också, inte som havssköldpaddorna men.. ja. STORA VAR DOM!

Ser att många av er söker ett slut på denna blogg, och det ska ske. Inom rimliga tidsbegränsningar!
Mitt tips till er är att kolla in och läsa:
www.hassaniholland.blogg.se
det är en god vän till mig som flyttat dit förra veckan och stannar där i ett år och jobbar som volontär.

Dagen avslutades med Picnic dinner och Talentshow practice!

TJING :)

FREDAGEN DEN 23:e JULI

Busch Gardens! Tredje gången -CHECK.























Och ni som följt dagen vet nog, hur det mesta är va?
Underbart. I love it. Ni måste åka dit!
Nu ska jag sova, väckarklockan står på 05.15. Ljuvliga arbetsliv!
adjö.

Vad får er att fortfarande tro på denna döende blogg?

Ni mina kära. Vad tror ni att ni kommer att hitta här? Ni är inne, många av er, alla dagar flera gånger dagligen. Jag gör ett nytt inlägg för er som fortfarande tror att ni ska få något utav mig.
Jag hoppas ni kan lyssna på låten.
Några ord: "Virgina, Blue ridge Mountains, Take me home, Country road".
Ja, jag var där. Där där där. Och ta mig tillbaka, för att jag vill gärna gå dom sista tre kilometerna till och från stugan dag som natt för att vara med mina kära vänner. Speciellt Sapir och Piotr! Och såklart min älskade roomie Janka.. oj oj.

Jag har fortfarande åtta dagar kvar att leda er till.
Ha det så bra!

RSS 2.0