allt är stort i amerika

Idag har vi spenderat eftermiddagen och kvällen på ett nöjesfält, Busch gardens. Indelat i europas "pärlor" Tyskland, Italien, Irland och England.. matkultur och till utseende. OTROLIGT mysigt med världens skönaste bergochdalbanor, Gröna Lund är en piss i nilen. Ohyeah. Bortskämd blir man.

Här kommer en bildbomb och ett inlägg som kommer vara överst några dagar.. för imorgon åker jag vidare till New York och träffar mina barndomsvänner för att ha en jäkla bra weekend helt enkelt. På måndag är jag hemma igen och blir hämtad av min karl på flygplatsen :) Boendet i New York är näst intill Time scare.. kan inte bli bättre!
På återseende.


+++++


England, Lilla Ben.


I Italien hittar vi Apollo, en gigantisk bergochdalbana med sina höjder och fall.


Addisson 4 veckor gammal har världens längsta ögonfransar.


Emily är en skönhet, det går i arv.


Den gigantiska salta pinnen i mjuk form.


Tyskland med... Miss Inga?


Gröna lunds motsvarighet till blåtåget.. 3D i bergochdalbaneform!


Irland, här hittar vi Alpin banan? huh.


Min favorit!


Kvällen avslutas med en gigantiskt fyrverkeri för 5siffrigt belopp.. varje kväll!

fjärilar i magen trots kärleken på andra sidan jorden

Vi ses snart!


Jag är inte bra på att vara kär på avstånd. Men när jag tänker på dig, när jag tittar på dig så är hela jag full av kärlek. Jag längtar efter dig, men först måste jag bara göra några dagar i New York. Sen kommer hem!

Till dess delar jag min kärlek med min nya leksak, Ipod nano touch.


och mitt nya kropps smycke

Inbjudan till Födelsedagskalas

När:
Nyss

Vart?


Vem?
Sue´s 45 årsdag!


Hon bjuder på:
En glasstårta av dess like. Nomnom.


Idag var det ingen vanlig dag, för idag var det Sue´s födelsedag!

En amerikansk födelsedag incheckat på "Innan jag dör listan" (den listan har väll inte bara jag?). Lagom sovmorgon, för att sedan få en bär och bagel frukost. Sedan tog vi tjejer bilen ivägen för att få pedikyr och naglarna fixade... vilken dag, jag fyller inte ens år? Pedikyr med mening av fotbad, skrubb, filning och målade tånaglar i färgen Princess Rock. Hur rosa låter inte den? Mycket tjusig. För att senare förflytta sig från den sköna massagestolen och fotbaden till en annan stål och fixa naglarna. Nu är man lite mer kvinnlig ... eller?

Dagen rullade på, lite behövlig shopping.. jag köpte mig den nya Ipod nano touchscreen, en ny förälskelse. Ohja! Blev även en klänning och en present till min morbror. Efter shoppingen rullade bilen hemåt och middagen började lagas.. en fin köttbit med bakpotatis och majskolv. Majskolv är min favorit!

Efter middagen rullade gästerna in, mojitos på frysburk började serveras och mammorna började inta skvallerposition. Gillar dramat i detta land.. får inte nog av att lysa, haha. Glasstårta serverades med gafflar som hade ett ljus i toppen. Den delen får jag stå för, mycket charmigt faktiskt, hihi. Hittade dom i någon rolig butik hemma i Stockholm faktiskt!

Nyligen trillade gästerna bort och jag har dragit mig tillbaka till mitt rum för att leka med min nya Ipod.

solen till horisonten

Ibland går inte alla hästar fram här i amerika.. men, vad gör det när man har ett hjärta av guld?
Dom trodde att solen skulle gå ner över havet.. men inte riktigt. Det blev hur som, en fantastisk kväll vid havet.















En sval riktigt skön sommarkväll.. kändes som att jag var på rosa moln när vi gick längs strandpromenaden. Det känns som att man är i filmer, det är precis så som det ser ut. De stora strandhusen näst intill stranden, gigantiska hotell, board walken, livvakterna.. Är det något ställe som får en komma bort så är detta mitt!

Vi promenerade en bit på starndpromenaden för att sedan gå upp en gata och tittade lite. Vi hittade även en sämre restaurang(kan aldrig stava detta ord..) där ljudnivån var riktigt hög. Men maten vägde väll upp det hela om jag måste säga något.. tog mig vågat på en lasange på vodka sås.. ? haha. Ehj, ja den var god, men lite för mycket. Som allt annat här.. lite för mycket eller stort. Jag är fortfarande helt galen i detta land!

innan gud sket i huset så var poolen ett nöje





Dagen böjade bra, skönt och svettigt vid poolen tills lägerungarna kom och röjde allting. Fick två svarta tioåringar brevid mig, som bland annat trodde jag sov och sa att dom hade poolens bästa sittplatser och när jag började knyta bikinin i ryggen så hörde man "Hon reser sig, hon reser sig". Nytt intresse kanske?

Vid tre lämnade vi poolen för att åka hemåt med ett stop på Tropical Smoothie. Sedan när vi var hemma sket gud i det blåa huset så att hela huset skakade. Himlen hade öppnat sina porter och hunden sket i barnrummet.

Nu ska vi göra oss i ordning för att åka och titta på solnedgången om det blir någon.. hoppas :)

not ready to make nice

I detta land är det lika mycket drama som på film. Om inte värre. Det är roligt och känna hur det lever sitt liv här :)















En lördagskväll, mojitos-wi dance-öl-drinkspel-ben wresling.

Inte allt för sen kväll.. vid 02 blev det läggdags. Lagomt salongsberusad och lycklig. Vaknar kissnödig vid strax innan fyra.. går upp, sätter min på toaletten, känner blodsockret falla.. får panik och måste skynda mig tillbaka till mitt rum, tänker att jag får inte  ramla ner i trappan som är precis utanför toaletten. Det blir svart, jag vet åt vilket håll mitt rum är, benen viker sig halvvägs, tar emot ena handen mot dörren näst in till mig.. den smäller igen.. hoppades på att ingen skulle vakna, ligger på golvet på mitt rum en liten stund, sätter mig upp, kallsvettas, låter lugnet infalla innan jag lägger mig för att somna om.

Pratar med Emily när jag vaknar.. berättade om nattens bravader får ett "Oh shit" tillbaka. Hon trodde att dörren jag smällde igen var några inbrottstjuvar som försökte sparka in ytterdörren. Så hon hade låst sin egen rumsdörr och varit livrädd, livrädd för att någon skulle sno hennes dotter och sedan mörda henne och hennes kille i sängen. Sen frågar hon varför jag inte kom och knackade på.. hennes kille rapp i truten "Du hade ju låst dörren". Hon skrattar och säger att hon nog hade fått en hjärtattack om jag knackat på efter det. Slut på det roliga. Jag har svimmat tre gånger i mitt liv, två av dom var förra sommaren här i USA, och sedan nu inatt. Spännande!


Att bo i amerika...

Husesyn...










Jag förstår inte varför vi inte kan andas?

Sue: Hur kan vi andas när vi är under vattnet??!
Emily: Mamma, vi är i bilen i en tunnel under vattnet.
Sue: Blondie.

Så kan det gå om man inte tänker. Här i detta land är det många floder som hindrar trafik på ett eller annat sätt, antingen bil eller båt trafik. Så därför finns de sjukt smarta(läskiga) broar som sedan går ner under vattnet och är för några hundra meter en tunnel, så djupt att fartyg kan passera ovan tunneln innan det går uppför igen och bildar en bro. Dessa tunnlar sträcker sig vantligtvis ner till 60 meters djup. 

Så numera efter att Sue gjorde sitt misstag för några veckor med att kläcka ur sig att hon inte förstod hur man kunde andas när man var under vattnet... så får hon höra "Mamma, håll andan" så fort man är påväg ner i tunneln. Det är helt okej att koppla bort kablarna ibland, för man(jag iallafall) mår så himla mycket bättre av att göra någon annan glad. Det blir som dubbel lycka. Min kusin vet hur man kopplar bort kablarna.. fast ibland undrar man om hon någonsin är uppkopplad?

Hur som... shoppingen idag var farlig. Klart att det måste spåra ibland... Tommy Hilfiger, Guess, Converse, Calvin Klein, Coach.... . Morr. Plånboken tål mer. Bring it on bitch! Mina nya orangea nikeshorts är kärlek.





Ikväll har Brittany och Jessy varit över och hälsat på, kändes som att jag för ett ögonblick var ett köttstycke som skulle attackeras av ett lejon. Brittanys son baby Aaroon var tre månader sist jag såg honom, och nu en pojke på springade ben. Jises?

Imorgon hoppas jag på poolhäng, sen blir party. Fuzzy har intalat sig själv att det är något vi europeér är födda med, att kunna festa. Kanske det?

lets do the outlets

.... shoppppinng a la outlet!
Yeah. Nu blir det prinsessgänget som drar sig till  Williamsburg för outletshopping hela dagen. Sue har sjuktanmält sig, så alldeles strax ska vi bege oss norröver för en timmes bilresa. Jag har laddat kortet om jag skulle falla fritt för något :)

Ha det bra :)


delfintur på en kajak i atlanten

så till kvällens glas vin och Big Brother ska jag försöka slå till med några rader och bilder!

Eller, varför inte bara göra det kort och enkelt efter en timmas försök till några rader?
En slående dag.

Blev nygräddade blåbärpannkakor av fantastiska Ken till frukost vid niotiden imorse, jises varför kan man inte vakna denna fantastiska tid hemma i Sverige? Har vaknat vid niotiden varje morgon sedan jag kom, känns himla skönt att starta dagarna pigg och glad vid denna tid på dygnet. Jag skyller på min snarkande ponnie.. mihihi.

Med lite flyt i bagaget så har jag sedan förra sommaren som jag spenderade här en mycket fin vän från Israel, Sapir, som även är här i sommar igen. Hon åker tillbaka imorgon, så vi hann med en riktigt skön dag tillsammans på stranden idag! Vi tog med oss DJ som chaufför och som kajakägare att förgylla min, våran dag. När vi kom ner till stranden med kajaken så tyckte jag mig se väldigt många som badade i havet.. men efter att ha tittat en tredje gång så såg jag mig en dussintals delfiner hoppa omkring bara 100 meter ut i vattnet. Så DJ och jag skyndade oss att ta kajaken ner i vattnet och paddla ut en bit, minst sagt.. vi var endast tre meter ifrån dom fina sjödjuren.

Måste få säga att det pirrade i magen.. vilda delfiner, dyker under vattnet bara någon meter ifrån dig och du vet att kajaken du sitter i är mindre än av alla de dussintals du nyss sett. För vem fan vet vart dom kommer upp igen? På något sätt känner jag... living the dream baby!

Efter att delfinerna och kajaken snurrat om varandra några gånger så hade delfinerna simmat iväg och vi flöt omkring ett tag för att sedan paddla in mot stranden igen för att passa på att ta en fin våg hela vägen in. And.. we did it!

... en hel dag på stranden med en riktigt fin vän och en DJ. Nästa semster lär bli till Israel!


Nästan känd som Heddapella!


Familjens minsta prinsessa, tre veckor :)


The princess room


Varför inte, kan man så ska man.


nä.


Det pirrar i magen fast vi är på varsit håll älskling


Kajak med delfintur.


Fina sjödjur!


vi försökte iallafall.


USA 2.0

Ett år senare.. och jag är tillbaka!

Virginia, New York, USA I am all yours!
Det märkligaste är att det känns som att jag aldrig lämnade detta land. Ändå har en liten prinsessa kommit till världen och jag har fått ett nytt rum, mitt prinsessrum har blivit den lilla prinsessans rum. Ja, det är ju nästan som förr :) Jag har hunnit landat helt okej bra, imorgon bör jetlagen vara borta. Efter nästan 24 timmars resa så blir man lagomt trött och sover himla bra. Resan var lång.. Stockholm-London-New York- Virginia. Tanken med god tid på flygplatser är inte underskattat. Fick använda snabba fötter i både London och New York för att hinna med flygen. Inte minst på JFK i NY, terminal 8 -> terminal 3, checka in, och igen -snabba fötter till tvåan där gaten var. Jajaja, framme och inte helt missnöjd över att vara i detta fantastiska land.

Som jag sa på facebook, ingen tid att pilla naveln. Idag har det varit full ös, besök och vänner, shopping och middagsmöte +gamlingarna man ska hälsa på. Yeyeye. Life is good.

Nu blir det några öl med Fuzzy och sedan läggdags :)
Bilder kommer imorgon.
Godnatt världen!

RSS 2.0